Demensarrangement: Gode råd til gode venner

Hvordan samtaler vi med én der har fået en demenssygdom?

Kender du nogen, der er ramt af demens? Synes du, at det kan være svært at vide, hvad du skal sige og gøre, både over for din ven med demens og for hans/hendes nærmeste pårørende? Så er her hjælp at hente. Det er desværre ret almindeligt, at venner trækker sig lidt tilbage, og det er smertefuldt for de ramte oveni en allerede svær situation. Foreningen Pårørende i Danmark vil derfor gerne hjælpe venner og familie til at være mere trygge i mødet med mennesker med demens og deres nære pårørende.

Gode råd til gode venner er et arrangement med et ganske kort oplæg om demens, samtaler i mindre grupper ud fra en "menu" med forskellige etisk baserede spørgsmål om demens og socialt samvær, samt til sidst et sæt enkle handleråd som enhver kan bruge til at få lidt fastere grund under fødderne i kontakten med mennesker med demens og deres nærmeste. Det handler i sidste ende om næstekærlighed.

Oplægsholderen er Marie Lenstrup fra Pårørende i Danmark, som selv er tidligere demenspårørende.

Arrangementet varer ca. halvanden time. Projektet er støttet af Trygfonden og gratis, og ingen tilmelding nødvendig.

Dato: 24. april 2024 kl. 19-20.30

Sted: Kirkeladen Strøby, Præstegården 1, 4671 Strøby

Pårørende i Danmark er en interesseorganisation for pårørende på tværs af diagnoser, og står bag PårørendeTelefonen, hvor man kan ringe ind og tale med en erfaren pårørende. Læs mere på hjemmesiden paaroer.dk.